Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκκινοσκουφίτσα

Η πρώτη ομαδική εργασία για το σχολικό έτος 2012-2013

Η μέρα μας ξεκίνησε με ένα γνωστό  παραμύθι, την  ¨Κοκκινοσκουφίτσα".Σκοπός μας σήμερα ήταν να οργανώσουμε τη δουλειά σε ομάδες ,έτσι ώστε να "δεθούν" περισσότερο τα παιδιά μεταξύ τους και να μάθουν τη συνεργασία. Προτιμήσαμε λοιπόν ένα παραμύθι που τα περισσότερα νήπια γνώριζαν και δεν θα χρειαζόταν πολύς χρόνος στην κατανόηση και στην αφήγησή του πάλι από τα παιδιά.
Αρχίσαμε τη δουλειά με το να χωριστούμε σε ομάδες. Σε μικρά χαρτάκια είχα φωτοτυπήσει τους ήρωες του παραμυθιού και σχετικά αντικείμενα (το λύκο, την Κοκκινοσκουφίτσα,τον κυνηγό, δέντρα, λουλούδια)  .  Κάθε παιδί τράβηξε στην τύχη ένα χαρτάκι και βλέποντας τι έδειχνε άρχισαν να φτιάχνουν την κάθε ομάδα (συνολικά 5 ομάδες των τριών ή τεσσάρων παιδιών).


 Στη συνέχεια μοιράσαμε τα υλικά που θα χρησιμοποιούσε η κάθε ομάδα (χαρτί Α3, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ψαλίδια και κόλλες και τέλος μια φωτοτυπία στην κάθε ομάδα όπου ήταν σχεδιασμένος ένας λύκος,ένας κυνηγός και μια Κοκκινοσκουφίτσα).
Το κάθε παιδί της ομάδας χρωμάτισε έναν ήρωα και στη συνέχεια έκοψε το χαρτί χωρίς πολλές λεπτομέρειες.


Καθένας  που τελείωνε  αυτή τη δουλειά έφτιαχνε στο Α3 χαρτί δέντρα για να σχηματιστεί το δάσος. Όλοι με τη σειρά τους δούλεψαν σε αυτό.Έπειτα ήρθε η ώρα να  χρησιμοποιήσουμε τις κηρομπογιές για να φτιάξουμε φόντο για ουρανό και χορτάρι.


Το σκηνικό ήταν έτοιμο. Σειρά είχε τώρα να κολλήσουμε τους ήρωες.


Τα ονόματα ήταν το επόμενο βήμα μας (για συντομία επειδή η ώρα είχε προχωρήσει τα ονόματα τα έγραψε η κυρία) .
Οι δουλειές μας ήταν έτοιμες.


Περήφανη για το έργο της η κάθε ομάδα έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία.Περήφανες και οι κυρίες για το πώς δούλεψαν για πρώτη φορά οι ομάδες μας , στολίσαμε με τις δουλειές αυτές τις πόρτες εισόδου.


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!

Στη μεσημεριανή βάρδια τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος έφτιαξαν μια εύκολη κατασκευή δακτυλόκουκλας  για την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κυνηγό .


4 σχόλια:

 1. Πολύ καλή δουλειά!!!!Παρακολούθησες την Μείζονα Επιμόρφωση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Αρκαδία και δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι αυτό. Αν μπορείς ενημέρωσέ με σε παρακαλώ!!!!

   Διαγραφή
 2. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε σε 3 τριήμερα πέρυσι, σε 5 νομούς πιλοτικά και η όλη φιλοσοφία του στηριζόταν στη διαμόρφωση ομάδων στο σχολείο.Κάποιοι που το παρακολουθήσαμε είχαμε να παραδώσουμε σχεδιασμό αλλά και υλοποίηση μέσα στην τάξη σχετικά με αυτά που μάθαμε και βλέπω ότι και το πολύ απλό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας - κάτι που δε σκεφτήκαμε τότε- μπορεί να σου δώσει έναυσμα για θεαματικά αποτελέσματα. Μου άρεσε πολύ έτσι όπως το δούλεψες! Όσο για το Μείζων, πάει κι αυτό (έμεινε πιλοτικό όπως και τόσα άλλα) λεφτά του ΕΣΠΑ ήταν και τα φάγαμε κι αυτά!!!!Μαζί ναι μαζί τα φάγαμε (στους 5 νομους που υλοποιήθηκε!!!!!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Εδώ στην Αρκαδία δεν είχε ακουστεί κάτι. Φαντάζομαι θα ήταν ενδιαφέρον. Το ότι ήταν σύντομο σε διάρκεια θα ήταν ένα ακόμα πλεονέκτημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή