Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τα παιδιά του κόσμου

Ξεκινάμε σήμερα μια γνωριμία με τα παιδιά της γης.
 Αφορμή στάθηκε η συνέχεια της συζήτησης για τα τρόφιμα καθώς  ο Γιώργος μας είπε  ότι η φασολάδα  είναι το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων . Μιλώντας για τα αγαπημένα φαγητά άλλων λαών φτάσαμε να μιλάμε για τη λέξη "φυλή" . Για να μην την μπερδέψουμε με το "φιλί" παίξαμε ένα παιχνίδι με κάρτες.(Νόμιζα ότι θα μπερδευτούν  όμως τα παιδιά με ξάφνιασαν ευχάριστα).



Πολύ άνετα τοποθετούσαν τις κάρτες κάτω από τη σωστή λέξη .Κάποια παιδιά χρησιμοποιούσαν και το σωστό άρθρο χωρίς να συνειδητοποιούν το γιατί. Έλεγαν "το φιλί" και "η φυλή".


Ακολούθησαν μετρήσεις και συγκρίσεις ποσοτήτων.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις τέσσερις φυλές και τις ξεχωρίσαμε με βάση το χρώμα του δέρματος. Φτιάξαμε ένα παγκόσμιο χάρτη και τοποθετήσαμε τις φυλές αντίστοιχα. Αυτό είπαμε πως δεν μπορεί να ισχύει απόλυτα τώρα καθώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν και να ζουν όπου θέλουν.




Κάναμε πίνακα αναφοράς για τη γωνιά γραφής


Είπαμε πως οι διαφορές στο χρώμα του δέρματος δεν είναι σημαντικές αν σκεφτούμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι  που ζούμε στον ίδιο κόσμο και έχουμε κοινά χαρακτηριστικά. Το σπουδαιότερο είναι να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να φροντίζουμε τη γη που μας φιλοξενεί.
Τραγουδήσαμε το τραγουδάκι "αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια " και το ζωγραφίσαμε 


               
Ακούστε το και σεις. Είναι πολύ ωραίο!!!!

3 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ
    Τα συγχαρητήρια ξεκινούν από την επιλογή του θέματος. Το να περνάς τόσα πολλά και σημαντικά μηνύματα σε μια ηλικία τόσο τρυφερή άμεσα δημιουργείς ένα δεδομένο, μια συνείδηση.
    Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι η επιτυχημένη προσπάθεια στο να καταφέρετε να διδάξετε στα παιδιά όμορφα και χρήσιμα πράγματα διασκεδάζοντάς τα.
    Καλή συνέχεια στο όμορφο και αποτελεσματικό έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και για το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθείτε τη δουλειά μας!!!

      Διαγραφή