Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Χελιδονίσματα

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος "Δάσος" που έχει αναλάβει για τη φετινή χρονιά το σχολείο μας, δεχτήκαμε σήμερα με χαρά τα μέλη του   Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού, στο Νηπιαγωγείο μας, για την παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο «Χελιδονίσματα 2015» . Πρόκειται για τη γνωστή μεγάλη χαρούμενη εκδήλωση, η οποία αποτελεί ένα καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι μικροί και μεγάλοι και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας για αυτά φωλιές από πηλό.
Αρχίσαμε το πρόγραμμα με παρουσίαση για τα χελιδόνια, τα είδη τους, το ταξίδι τους από και προς την Αφρική, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη διάρκειά του,

Η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων μας τίμησε με την παρουσία της. τους τρόπους που μπορούμε να διευκολύνουμε τη διαβίωσή τους στη χώρα μας ....
και τέλος φτιάξαμε χελιδονοφωλιές!
Κουτιά ζαχαροπλαστικής με το πατρόν της φωλιάς

πηλός χειροτεχνίας

Αρχίζουμε δουλειά.

Βάζουμε πηλό γύρο από καλούπια φελιζόλ

Ενώνουμε τα κομμάτια του πηλούΡίχνουμε άχυρο


Δημιουργούμε χωρίς σταματημό!!!!

Έτοιμη η πρώτη μας χελιδονοφωλιά!
Και συνεχίζουμε!!!

Και οι υπόλοιπες!
 Για δύο εβδομάδες, ίσως και περισσότερο θα περιμένουμε να ξεραθούν πολύ καλά και στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτησή τους σε κατάλληλους χώρους. 
Μείνετε λοιπόν μαζί μας!!!
Στο μεταξύ, και επειδή η δημιουργικότητά μας είναι ασυγκράτητη, φτιάξαμε και χελιδόνια με κανσόν.


και με CD.


Ευχαριστούμε πολύ τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού καθώς και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων για τη βοήθειά τους.
Καλή Άνοιξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου