Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Η 4η  Οκτωβρίου  είναι αφιερωμένη στα ζώα. Και επειδή φέτος αυτή η ημέρα πέφτει Σάββατο μιλήσαμε για τα αγαπημένα σε όλους μας ζωάκια μια μέρα νωρίτερα.

Τα ζώα, είναι αγαπημένο θέμα των παιδιών και είναι πάντα πρόθυμα να μιλήσουν για αυτά. Όλα τα παιδιά είπαν για το ζωάκι που έχουν στο σπίτι τους, πως το φροντίζουν και πως παίζουν μαζί του. Παράλληλα όμως σκέφτηκαν πως καθημερινά βλέπουν στο δρόμο πολλά ζώα που είναι μόνα τους και από εκεί αρχίσαμε να συζητούμε για τις ανάγκες των ζώων, τους κινδύνους που τα απειλούν και για τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε ώστε τα ζώα να ζουν όπως πραγματικά τους αξίζει.
Φτιάξαμε έτσι μία αφίσα (με τύπωμα της παλάμης) το κάθε τμήμα, για να μιλήσουμε για όλα αυτά με το δικό μας τρόπο...Τραγουδήσαμε το ελεφαντάκι και το αποτυπώσαμε με την παλάμη μας..και φτιάξαμε καπέλα με τον αγαπημένο μας Άκη τον Αρκουδάκι..

Στο ολοήμερο τμήμα, το μεσημέρι τα παιδιά μίλησαν με τις γαντόκουκλες ...

και αφού μας  είπαν τι θέλουν να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι για τα ζώα ,χωριστήκαμε σε ομάδες. Η κάθε ομάδα έφτιαξε το κεφάλι ενός ζώου. Εκεί το ζωάκι έγραψε μέσω των παιδιών τι θέλει από εμάς τους ανθρώπους...


 Τα κολλήσαμε στη πόρτα της τάξης μας...

και τελειώνοντας, σε πίνακα διπλής  εισόδου, γράψαμε ποιο ζωάκι έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας...


Κλείνοντας ευχηθήκαμε του χρόνου τέτοια μέρα να μη βλέπουμε σκυλάκια μόνα και ταλαιπωρημένα στη πόλη μας και να έχουν βρει όλα μια αγκαλιά που να τα φροντίζει και να τα αγαπά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου