Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα ΑποταμίευσηςΗ σημερινή ημέρα έχει αφιερωθεί στην Αποταμίευση.Και επειδή ο όρος αυτός είναι αρκετά δύσκολος για τα παιδιά του νηπιαγωγείου γι αυτό θελήσαμε να ξεκινήσουμε την ενασχόλησή μας με αυτό το θέμα με την ανάγνωση ενός παραμυθιού: "Η τσεπούλα και ο κουμπαράκος". 

Εκεί γνωρίσαμε τι ρόλο έχει ένα πορτοφόλι και ένας κουμπαράς και πως μπορούν να κάνουν τα όνειρα ενός παιδιού πραγματικότητα.
Μιλήσαμε  για τα χρήματα και είδαμε πως είναι το ελληνικό νόμισμα... σκεφτήκαμε που μπορούμε να φυλάμε τα χρήματά μας...
Τα παιδιά διηγήθηκαν εμπειρίες τους σχετικά με τις Τράπεζες και την ανάληψη χρημάτων, τους κουμπαράδες που έχουν στο σπίτι τους και σε ένα ομαδικό φύλλο εργασίας μάθαμε πως γράφονται οι λέξεις ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ και ΧΡΗΜΑΤΑ και ψάξαμε να τις βρούμε...Μετά αφού νιώσαμε σίγουροι πως γνωρίζουμε αρκετά καινούργια πράγματα για την αποταμίευση δουλέψαμε κάποια φύλλα εργασίας..

είπαμε παροιμίες για την αποταμίευση.. προσαρμοσμένες στο σημερινό μας νόμισμα..


και τέλος διασκεδάσαμε πολύ φτιάχνοντας τους δικούς μας κουμπαράδες με απλά υλικά του νηπιαγωγείου μας και "άχρηστα υλικά"
για να φυλάξουν τα όνειρά μας με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα γίνουν πραγματικότητα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου