Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εμείς και οι νέοι φίλοι στο Νηπιαγωγείο

 Πρώτες μέρες στο σχολείο και το πρώτο μέλημά μας ήταν  να γνωριστούμε μεταξύ μας .
Με βοηθό το παιχνίδι ξεκινήσαμε παιχνίδια γνωριμίας.
Ένα από αυτά  ήταν το παιχνίδι με την μπάλα.
Καθισμένοι σε κύκλο κυλήσαμε τη  μπάλα ο ένας στον άλλο και φωνάξαμε το όνομά μας.

Για να νιώσουν τα παιδιά πιο άνετα και να μπορέσουν να μιλήσουν για τον εαυτό τους, φτιάξαμε το  "μαγικό παράθυρο" . 
Πίσω από αυτό τα παιδιά μας συστήθηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις γι' αυτά που τους αρέσει  να κάνουν.

Ακόμα παίξαμε το παιχνίδι "βρες τη μισή καρδούλα" στο οποίο τα παιδιά, αφού χόρεψαν με τη μουσική,  προσπάθησαν να βρουν ποιο άλλο παιδί κρατούσε  μισή καρδιά στο ίδιο χρώμα με τη δική του.
Αργότερα παίξαμε με τις καρτέλες που γράφουν το όνομά μας.Αφού βρήκαμε ποια είναι του καθενός την βάλαμε μπροστά μας. Με την βοήθεια της μουσικής γυρίσαμε γύρω γύρω από τα ονόματά μας και όταν σταμάτησε τρέξαμε να βρούμε την καρτέλα μας.Το διασκεδάσαμε πολύ γιατί όλοι  βρήκαμε το όνομά μας εκεί που το είχαμε αφήσει.Και συνεχίζονται τα παιχνίδια!!.Μαζί μας ήρθε να παίξει και το αρκουδάκι της τάξης μας, ο Λάκης ο Λαγουδάκης. Προσπάθησε να διαβάσει τα ονόματα των παιδιών της τάξης μας αλλά έκανε πολύ αστεία λάθη και τα τα παιδιά γέλασαν και τον διόρθωσαν.. Γι' αυτό το λόγο έβαλαν ο καθένας το όνομά του σε κύκλο για να τα μάθει και ο Λάκης.....
Ακόμα πήραμε το πρώτο μας βραβείο, μιας και τα καταφέραμε πολύ καλά τις πρώτες μέρες στο Νηπιαγωγείο. Το βραβείο ήταν στολισμένο με το αρχικό γράμμα του ονόματός μας φτιαγμένο από πλαστελίνη.


Φτιάξαμε ένα διακοσμητικό για την πόρτα του δωματίου μας από μακετόχαρτο το οποίο στολίσαμε με διάφορα υλικά.  Όμως τα παιχνίδια  και οι εργασίες δεν  τελειώνουν εδώ! 
 Θα συνεχίζονται κάθε μέρα για να γνωριστούμε όλο και περισσότερο και φυσικά για να διασκεδάζουμε ακόμη πιο πολύ!!!!1 σχόλιο: