Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιά


Η  Πρωτοχρονιά, η πρώτη ημέρα του χρόνου, για όλους είναι ευχάριστη και την προσμένουν με χαρά. Για τα παιδιά είναι συνδεδεμένη με τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα που  τους φέρνει .
Αρχικά μιλήσαμε για την αλλαγή του χρόνου. Είπαμε πως θα την ονομάζουν:
2013
Ότι κάθε χρόνος έχει έναν αριθμό που τον ξεχωρίζει από τους άλλους. 
Για μια ακόμη φορά αναφερθήκαμε στους μήνες και τη σειρά του καθενός στο τρένο του χρόνου. Είναι άλλωστε και το θέμα του ενός θεατρικού μας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου  μας.

Χρησιμοποιώντας το παζλ με τους μήνες, μιλήσαμε για το χρόνο - μήνες, πότε ξεκινάει η καινούργια χρονιά.Αριθμήσαμε τους μήνες, χρησιμοποιώντας τα τακτικά αριθμητικά, βρήκαμε τον πρώτο, τελευταίο, τρίτο κτλ.


Ακούσαμε και τραγουδήσαμε το "12 μήνες Αθλητές" .



Γρήγορα μετά περάσαμε στο αγαπημένο θέμα των παιδιών, τον Άγιο Βασίλη.
Που ζει; Πώς είναι το χωριό του ; Ποιοι τον βοηθούν στις δουλειές του;Γνωστό το θέμα σε όλους!!!! Όλα αυτά τα ερωτήματα τα έθεταν και τα απαντούσαν τα παιδιά με ενθουσιασμό ενώ ταυτόχρονα έλεγαν τι θα τους φέρει ο Άγιος την Πρωτοχρονιά. Αφού με δυσκολία τους κόψαμε τον ενθουσιασμό γράψαμε λέξεις σχετικές με τη μέρα  αυτή.


Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών έχει ήδη αρχίσει να μοιράζει δώρα στα παιδιά του σχολείου μας μέσα από το ημερολόγιο με το οποίο μετράμε τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα.Κάθε μέρα ο αρχηγός του σχολείου παίρνει από το σακουλάκι του ημερολογίου ένα  μικρό δωράκι.


Να και ένας Άγιο-Βασίλης που στολίζει τη πόρτα μας και μας υποδέχεται γελαστός κάθε πρωί!!!


Να και μια εύκολη κατασκευή από τα παιδιά!!!


Στο υπολογιστή είδαμε video  για το χωριό του Άγιου Βασίλη.


Ακούσαμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και τα τραγουδήσαμε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου