Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού-δραστηριότητες

Το τελευταίο παραμύθι που επεξεργαστήκαμε με τα παιδιά ήταν
 "Οι κουραμπιέδες της μάγισσας  Κουτουρού".Ασχοληθήκαμε αρχικά με το  εξώφυλλο και αυτή τη φορά μας παραξένεψε το γεγονός ότι το όνομα της συγγραφέως και της εικονογράφου ήταν γραμμένα σε κάθετη και όχι οριζόντια διάταξη. Έτσι μάθαμε τις νέες αυτές λέξεις που τα παιδιά τις ονόμασαν "ορθή" και "ξαπλωτή" αντίστοιχα. 

Αφού διαβάσαμε την ιστορία και είδαμε τις εικόνες για δεύτερη φορά, προτείναμε στα παιδιά να γράψουμε κι εμείς  μια συνταγή για κουραμπιέδες μαγικούς σε ένα τεράστιο χαρτί το οποίο δε θα χάσει ποτέ η Μάγισσα Κουτουρού. Για να γίνουν και οι δικοί μας κουραμπιέδες μαγικοί, θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε υλικά  μαγικά, φανταστικά , σε τεράστιες ποσότητες και μπερδεμένα με ό,τι καλό και  αγαπημένο μας ερχόταν στο νου. Έτσι λοιπόν τα παιδιά είπαν....Στη συνέχεια ο καθένας είπε σε ποιον θα ήθελε να στείλει ένα μαγικό κουραμπιέ, έτσι ώστε να τον αλλάξει μαγικά και να τον κάνει καλύτερο. Ασφαλώς δικαιολόγησαν την πρότασή τους.Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ζευγάρια  επιτρέποντας στα παιδιά να συνεργαστούν με όποιον ήθελαν.  Η κάθε ομάδα ζωγράφισε μια σκηνή από το παραμύθι την οποία συμφώνησαν από κοινού.

Η μάγισσα ετοιμάζει  τους κουραμπιέδες και  ο γάτος της την παρακολουθεί.

Η Κουτουρού και ο γάτος της.

Οι  άρρωστοι χορεύουν αφού έφαγαν μαγικούς κουραμπιέδες.

Η Μάγισσα Κουτουρού.

Ο βασιλιάς μοιράζει τα πλούτη του στο λαό του.

.
Ο στρατηγός τηλεφωνεί στους στρατιώτες του και τους στέλνει για σκι και όχι για πόλεμο.
.
 Έτσι στολίσαμε ένα πίνακα του σχολείου μας.Κατασκευές
Φτιάξαμε μια ποδιά για τη Μάγισσα Κουτουρού στολισμένη με ένα χριστουγεννιάτικο  στεφάνι.Βγάλαμε φωτογραφίες φορώντας την ποδιά και το καπέλο της μάγισσας.
Φτιάξαμε ομαδικά  ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι.


Τέλος παρακολουθήσαμε τη  χριστουγεννιάτικη γιορτή
 "Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού"
που είχαμε παρουσιάσει στο σχολείο μας με τα περσινά παιδιά μας. Πατώντας  εδώ θα δείτε εικόνες από την προετοιμασία μας για την σχετική γιορτή το Δεκέμβριο του 2011.

3 σχόλια: