Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο.

Θυμάστε τα  Χελιδονίσματα ; Λοιπόν ήρθε η στιγμή της συνέχειας. Στα πλαίσια του προγράμματος Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό σχολείο οργανώσαμε σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου και των δασκάλων των δύο τμημάτων της Α' Δημοτικού κοινές δράσεις. Συγκεκριμένα καλέσαμε τους μαθητές της Α' στο Νηπιαγωγείο και τους παρουσιάσαμε προβολή για τα χελιδόνια  που μας είχε παραχωρήσει ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού. 





Ζητήσαμε από τους μαθητές της Α' τάξης να διαβάζουν δυνατά της λεζάντες των διαφανειών βοηθώντας έτσι τους μαθητές του Νηπιαγωγείου. Στη συνέχεια τους δείξαμε τις χελιδονοφωλιές που είχαμε φτιάξει με πηλό μαζί με τους υπεύθυνους του Φορέα και τους εξηγήσαμε τον τρόπο κατασκευής τους.

 Έπειτα βγήκαμε στο προαύλιο όλοι μαζί και παρακολουθήσαμε την τοποθέτηση δύο χελιδονοφωλιών στο στέγαστρο της εισόδου του σχολείου, με τη βοήθεια ενός δασκάλου . 





Στη συνέχεια,οι μαθητές του Νηπιαγωγείου που είχαν ζωγραφίσει νωρίς το πρωί ένα τραγούδι για τον ερχομό των χελιδονιών, χάρισαν στους μαθητές της Α' τάξεις τις δουλειές αυτές και όλοι μαζί τραγουδήσαμε το τραγούδι για τα χελιδόνια ...









....δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως τα περιμένουμε με λαχτάρα να έρθουν να κατοικήσουν στις φωλιές που τους ετοιμάσαμε.

Αυτή ήταν η δικιά μας συμμετοχή στην εβδομάδα εθελοντισμού για το περιβάλλον. Let's do it!

1 σχόλιο: