Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χωριζόμαστε σε ομάδες

Αφού γνωριστήκαμε μεταξύ μας και κάθε μέρα θα ερχόμαστε όλο και πιο κοντά, ήρθε η ώρα να μάθουμε να δουλεύουμε σε ομάδες. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας γιατί μέχρι τώρα είχαν μάθει όλα να περιστρέφονται γύρω  από τον εαυτό τους και μόνο!!
Το να "μοιράζομαι" και να" συνεργάζομαι" είναι  δυο πράγματα που θα δουλέψουμε πολύ στο νηπιαγωγείο και που θα μας βοηθήσουν στην υπόλοιπη ζωή μας.

Βάλαμε λοιπόν μουσική, χοροπηδήσαμε και όταν τελείωσε, ψάξαμε και βρήκαμε ένα ζευγάρι. Διαλέξαμε ένα χρώμα που θα είχε το ζευγάρι μας και φτιάξαμε το ζευγάρι του κόκκινου , του  κίτρινου, του πράσινου και του μπλε και του πορτοκαλί.





 Επειδή  υπήρχαν από δύο ομάδες σε κάθε χρώμα,
ενώσαμε τις δύο ίδιες ομάδες και φτιάξαμε την τελική ομάδα του κόκκινου, κίτρινου,μπλε ,πράσινου και πορτοκαλί, που είχε πλέον  τέσσερα παιδιά.

Σε χαρτονάκια χρώματος αντίστοιχου των 4 ομάδων κολλήσαμε  τα ονόματά μας , πλαστικοποιήσαμε για να αντέχουν στο χρόνο και τα κρεμάσαμε στην παρεούλα μας Έτσι  κάθε φορά που πρέπει να δουλέψουμε σε ομάδες θα  τα συμβουλευόμαστε .




Αφού τώρα όλοι ανήκουμε σε μια ομάδα,έφτιαξε η κάθα μια και μία ζωγραφιά και την παρουσίασε στους υπόλοιπους.
Και ιδού το αποτέλεσμα.......στο κλασικό τμήμα...





και στο ολοήμερο τμήμα....












κόψαμε σχηματάκια από εφημερίδα και συνθέσαμε εικόνες.....





Τώρα λοιπόν που φτιάξαμε τις ομάδες μας,τις επόμενες μέρες κάθε ομάδα θα συνεδριάσει χωριστά και θα βγάλει τους κανόνες της τάξης , που θα μας βοηθήσουν να περνούμε ευχάριστα και με ασφάλεια τις ημέρες στο σχολείο μας.
Η συνέχεια λοιπόν  τις επόμενες ημέρες.....
Μέχρι τότε, να περνάτε καλά και δημιουργικά όπως και εμείς στο σχολείο μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου