Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι αισθήσεις μου-Εγκέφαλος-Όραση-Ακοή-Όσφρηση

Το διάστημα αυτό ασχολούμαστε με το θέμα "Αισθήσεις".
Ξεκινήσαμε μιλώντας για το Εγκέφαλό μας , τον οποίο παρομοιάσαμε με ένα "σταθμάρχη" στο σώμα μας που δίνει σήματα σε όλα τα μέλη μας να εκτελούν κάποιες εντολές.  Στη συνέχεια είπαμε πως στο έργο αυτό ο Εγκέφαλος έχει κάποιες φίλες που τον βοηθούν.
Η πρώτη που μας παρουσιάστηκε είναι η κυρία Όραση. Μας εξήγησε που ζει, τι κάνει και πως συνεργάζεται με το Εγκέφαλο.


Παίξαμε παιχνίδια για να κατανοήσουν περισσότερο τα παιδιά την σπουδαιότητα της Όρασης.Η επόμενη φίλη του Εγκέφαλου ήταν η Ακοή.Οι δραστηριότητες περιελάμβαναν μουσική, τραγούδια και χορό σε ομάδες για να κατανοήσουν τα παιδιά τα διαφορετικά είδη μουσικών οργάνων και μουσικής. Ακούσαμε  κλασική, δημοτικά, ροκ και λαϊκά τραγούδια και τα χορέψαμε αυτοσχεδιάζοντας.Τα παιδιά έφτιαξαν ηλεκτρικές κιθάρες
 και  ακούγοντας ανάλογη μουσική  πήραν τη θέση των ροκ σταρ.Στο τέλος φτιάξαμε μια ορχήστρα από ξύλινα μανταλάκια και χαρτί.Ακολούθησε η ΌσφρησηΑφού μας εξήγησε τις δουλειές που κάνει για εμάς μας πρότεινε να ομαδοποιήσουμε μυρωδιές σε ευχάριστες και δυσάρεστες. Έτσι αρχίσαμε να μυρίζουμε διάφορα μπουκαλάκια και να τα χωρίσουμε σε δύο ομάδες ανάλογα με το περιεχόμενό τους.Φτιάξαμε αρωματικά σακουλάκια για να αρωματίσουμε τις ντουλάπες στο σπίτι μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου